منتديات وميض النجـم اللامـع
أهــلا" وسهــلا" ومرحـبــا" بـك زائـرنـــا الكــريــم

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

منتديات وميض النجـم اللامـع
أهــلا" وسهــلا" ومرحـبــا" بـك زائـرنـــا الكــريــم
منتديات وميض النجـم اللامـع
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

محشي الكرنب

2 مشترك

اذهب الى الأسفل

محشي الكرنب Empty محشي الكرنب

مُساهمة من طرف باندة الاسكندرية الخميس 28 أبريل 2011 - 20:41


محشي الكرنب



المقادير:


1- كرنبه متوسطه الحجم


2- 1\2 كيلو طماطم


3- واحد كيلو رز


4- بقدونس وكسبره وشبت (زى ما تحبى)


5-بهارات المحشى(بقدونس وشطه حمراء وبهارات تانيه للمحشى)


مــــــــــــــــلاحظه ممكن تحطي نعناع ناشف ناعم علي الخلطه طعمه جميل جدا.


6- زبده (ولو عندك قشطه كمان)


7- شوربه(ويا سلام لو يكون بط او فراخ)


الطريق:


يسلق ورق الكرنب بعد فصله (بس متسلقهوش اوى)


2-يقطع البصل ويحمر بالسمنه والزيت وبعدين تحطى عليه الطماطم بعد ما تعصر فى الخلاط وتيرك على النار حتى تسبك


3-يوضع الرز على الخلطه السابقه ويقطع البقدونس والكسبره والشبت ويوضع وتوضع البهارات والملح والقشه (لو وجدت)


4-يقطع ورق الكرنب مربعات - ويوضع فى بدايه كل مربع الخلطه السابقه ويلف باحكام


ويرس فى الاناء


وبعد ما تمليه ترشى عليه الشوربه بحيث تغطيه وفوقه سمن وتعلى عليه النار لحد ما يشرب الشوربه الى فوقه


وبعدين توطى عليه النار - لحد ما يشرب الشوربه كلها



باندة الاسكندرية
باندة الاسكندرية
نجـمـة لامـعـة
نجـمـة لامـعـة

تاريخ التسجيل : 16/12/2010

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

محشي الكرنب Empty رد: محشي الكرنب

مُساهمة من طرف بنت الإسلام السبت 4 يونيو 2011 - 16:29

جزاك الله خير
موضوع مفيد


تحياتي لك اختي الغالية
بنت الإسلام
بنت الإسلام
مشرفة المنتـدى النسـائي
مشرفة المنتـدى النسـائي

تاريخ التسجيل : 29/04/2010

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى